7 Vragen die u helpen de ideale spuitgiet partner te vinden

7 Vragen die u helpen de ideale spuitgiet partner te vinden

Op zoek naar een spuitgietpartner die uw nieuwe productdesign het levenslicht kan laten zien? Het kiezen van een producent kan tijdrovend zijn.

Wij snappen dat u die tijd liever ergens anders aan besteedt. Daarom helpen we u een handje. De volgende zeven vragen vormen een gids voor het vinden van de ideale spuitgietpartner.

1. Waar moet ik op letten qua prijs?

Een belangrijke vraag is natuurlijk: wat gaat het me kosten? Het kan erg verleidelijk zijn om te kiezen voor een producent met de laagste prijs. Maar laat dit niet de bepalende factor zijn! Een goede balans tussen kosten en kwaliteit is essentieel. Vergeet daarnaast ook vooral niet om op kosten naast de productie te letten! Denk bijvoorbeeld aan kosten die worden gerekend voor het transport en logistiek. Kijk altijd even of deze in de prijs zijn verwerkt.

2. Heeft de producent genoeg ervaring?

Als ondernemer wilt u dat de door u gekozen spuitgietpartner efficiënt te werk gaat. Dit om productievertragingen en geldverspilling te voorkomen. Het is daarom belangrijk dat de producent voldoende expertise en ervaring heeft in de kunststofindustrie. Gemotiveerde, bedreven en getrainde werknemers zijn een must! Daarnaast is actuele kennis van trends en technologie belangrijk. Op deze manier kan een duurzaam product ontwikkeld worden!

3. Wat is de productkwaliteit?

Zoals eerder besproken is kwaliteit een belangrijke factor. Bij voorkeur kiest u een spuitgietpartner dat een ISO-certificering heeft. Met dit certificaat toont de producent aan dat hij voldoet aan de internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Hoogwaardige kunststofproductie wordt op deze manier gewaarborgd.

7 Vragen die u helpen de ideale spuitgiet partner te vinden

4. Is er sprake van effectieve communicatie?

Een effectieve, open en wederzijdse communicatie is van groot belang. Dit houdt in dat de spuitgieter je idealiter tussentijdse updates geeft en niet alleen contact opneemt wanneer er zich een probleem voordoet. Check altijd of de producent makkelijk te benaderen is. Bijvoorbeeld via telefoon, e-mail of webformulier.

5. Wat zijn de algemene voorwaarden?

Lees van tevoren altijd de algemene voorwaarden goed door zodat u op de hoogte bent. Op die manier weet u wat u kunt verwachten mocht er onverhoopt iets mis gaan met uw levering. Een goede leverancier zal een klachtenregeling hebben en met u zoeken naar een oplossing.

6. Is het machinepark up-to-date?

Een goede spuitgietpartner heeft goede productieapparatuur in huis. Zonder dit kan hij nooit voldoen aan de vereiste kwaliteit. Ook een tijdige levering wordt hierdoor bemoeilijkt. Vraag gerust hoe uitgebreid en up-to-date het machinepark is. Een groot machinepark zal minder risico geven op te late levering. Ook de diversiteit kan voordelen bieden zoals verschillende manieren van spuitgieten en verschillende groottes in producten.

7. Kan er tijdig geleverd worden?

Afhankelijk waar u gaat laten produceren dient u rekening te houden met een korte of langere levertijd. Ga daarom altijd na of de leverancier uw gewenste afleverdatum kan halen. Wanneer u uw onderdelen wilt laten leveren op een internationale markt, check dan ook altijd even of de leverancier in staat is de vereiste documentatie hiervoor te verwerken!

Zoals u leest zijn er behoorlijk wat factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een (nieuwe) spuitgietpartner. Maar het is het zeker waard om je er goed in te verdiepen. Een goede spuitgietpartner verzekert u van kwaliteit, een eerlijke prijs en een snelle levering. Zo kunt u vanaf de start al een stapje voorlopen op eventuele concurrentie.Zelf een kunststof product laten vervaardigen?