R2S echt circulair producten maken

Orange Plastics is zich als kunststofproducent bewust van zijn verantwoordelijkheid voor de wereld van morgen.
Ons productieproces verlegt de lat van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de kunststofproductie. Tegelijkertijd biedt het een kostenvoordeel voor onze klanten. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ons partnerschap met Return2Sender, ook wel afgekort met R2S. Dus duurzaamheid–Orange Plastics en R2S.

Wat is R2S

 

R2S stelt zich tot doel kunststoffabrikanten duurzamer te laten produceren. Dit gebeurt op een innovatieve manier van recyclen.
Het is een slimmere manier van hergebruik. Producten met het R2S-logo kunnen gesorteerd worden op hun exacte kunststofspecificatie. Door deze grondige kennis van de kunststoffen, kunnen dezelfde producten gebruikt worden om een gelijkwaardig product opnieuw te maken. Dit is anders dan het traditionele recyclen, waarbij waardevolle kunststoffen worden samengevoegd om laagwaardige producten te produceren.

 

Sorteer op kunststoftype voor een beter milieu

 

Door onze samenwerking met R2S verminderen we aan het begin van de productieketen het gebruik van fossiele grondstoffen. Door te sorteren op kunststofspecificatie, kan immers hetzelfde kunststoftype worden gebruikt.
Bijkomend voordeel van deze recyclingsmethode is dat ook plastic producten die normaal bij het afval belanden, nu opnieuw zinvol kunnen worden gebruikt. Dit betekent minder druk op ons afvalverwerkingssysteem. Dubbel zo goed voor het milieu dus! Maar ook voor u als leverancier van deze producten.

 

CO2 neutraal, volledig inzichtelijk

 

De geavanceerde calculator van R2S brengt exact in kaart hoeveel CO2 u gaat besparen. Het streven is om 100% klimaatneutraal te produceren en R2S verlangt hetzelfde van haar partners. Door middel van het gebruik van o.a. groene stroom en de mogelijkheid tot het realiseren van bossen met optimale CO2 opname.

 

R2S helpt u kosten te besparen

 

R2S is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw bedrijfsresultaat.
Naast het hergebruik van uw oude producten als grondstof voor uw nieuwe producten, kunt u met R2S geld besparen in uw eigen productieketen door direct met de consument in contact te treden.
Wilt u meer weten over R2S? Klik dan hier.

R2S return to sender logo
R2S calculation
Meer weten of een vrijblijvende offerte