De Cup-a-Soup dispenser van Unilever

Orange Plastics heeft al meerdere opdrachten gekregen voor de merken van Unilever. Hier twee voorbeelden wat we hebben mogen helpen ontwikkelen en produceren.

Voor Cup-a-Soup moest een dispenser bedacht worden waar de zakjes met soep bewaard worden en uitgedeeld worden. Een extern designbureau heeft de Cup-a-Soup dispenser bedacht en Orange Plastics was aangewezen als kunststofspuitgiet partner. Het complete product is door ons gemaakt, bestaande uit meer dan 50 onderdelen en volledig geassembleerd en in elkaar gezet. Vervolgens netjes in een styrofoam verpakking ready-to-use bij de eindklant afgeleverd..

Orange Plastics werkt in veel gevallen nauw samen met designbureaus die een ontwerp bedenken maar zelf niet de mogelijkheid hebben om te produceren.

Naast de Cup-a-Soup dispenser hebben we ook de “Less dispenser” geraliseerd

Nog een mooi voorbeeld van een inventieve oplossing waarbij duurzaamheid en esthetiek elkaar ontmoeten; de Less dispenser. Dit apparaat zorgt ervoor dat je altijd de juiste dosering wasmiddel bij je wasje doet. Door middel van een druksysteem in combinatie met een dop die de juiste hoeveelheid afgeeft, zit je nooit meer mis.

Via een start-up programma binnen Unilever opgestart en in zee gegaan met een design bureau kwamen ze bij Orange Plastics terecht voor de productie en assemblage van de dispenser. In deze driehoeksverhouding is het geworden tot wat het is en in meerdere uitvoeringen gemaakt. Naast virgin materiaal zijn er ook een behoorlijk aantal van gebruikt kunststof gemaakt, waardoor het product er niet alleen netjes uitzag maar ook nog eens duurzaam gemaakt is.