Eggie – broedkamer voor soldaatvliegen

Eggie, het systeem dat de gehele ontstaanscyclus van een vlieg op één plek integreert.

Na jaren van ontwikkeling introduceert InsectoCycle met trots een gepatenteerde kweekkooi voor massaproductie van eieren van de zwarte soldaatvlieg.

Onderdeel van de kweekkooi is Eggie, een rooster waarop de vrouwtjesvliegen hun larveneieren leggen. In meerdere ‘cycli’ worden de roosters in de kooi geplaatst om de optimale omstandigheden voor de insecten te creëren.

Samen met Insectocyle heeft Orange Plastics het innovatieve rooster ontwikkeld en geproduceerd.

De larven van zwarte soldaatvliegen bevatten veel proteïnen en worden in veel voedingsproducten verwerkt.

Naast het feit dat ze makkelijk te kweken zijn, verbruiken ze weinig grondstoffen of water om te groeien. Dit maakt ze uiterst duurzaam want ze vormen geen belasting voor het milieu. En duurzaamheid is een onderwerp dat bij Orange Plastics hoog op de agenda staat.

Bovendien werkt Orange Plastics graag mee aan innovaties op eigen bodem. Bij dit project was extreem veel haast geboden. Hierop hebben wij goed  kunnen inspelen. Omdat Orange Plastics matrijzen in eigen huis bouwt hebben we binnen drie weken een matrijs vervaardigd en de eerste roosters waren in no-time in gebruik.

Nieuwsgierig naar uitgebreide informatie over het totale productieproces van Orange Plastics? Op onze speciale pagina leest u alles.

Wilt u liever persoonlijk contact met een van onze medewerkers? Neem dan contact met ons op.