Orange Plastics

Floating Solar drijvende zonnepanelen in waterbassins

Voor 2023 had Nederland als doelstelling om 16% van alle gebruikte energie in Nederland, duurzame energie te laten zijn. Orange Plastics had de ambitie om hierin bij de te dragen en meer duurzaamheidsprojecten op te pakken. Het project met drijvende zonnepanelen in waterbassins van floating solar sloot perfect aan op deze ambitie.
Je hebt ze wellicht al wel eens zien liggen, drijvende zonnepanelen in waterbassins. Floating Solar ontwikkelt zonnepaneel-eilanden die, door middel van lieren, meedraaien met de zon. Door Optimal Solar Tracking drijft het zonnepaneel-eiland constant mee met de zon voor de meeste energieopbrengst.

Orange Plastics hielp mee door de matrijzen, voor onderdelen van het frame waar de zonnepanelen op rusten, te vervaardigen en voorziet uiteraard ook in de productie ervan. Ook de afsluitdoppen voor de drijvers heeft Orange Plastics gemaakt. De frame onderdelen zijn onder andere gemaakt door KIWA-gecertificeerd materiaal waardoor de eilanden ook in grondwaterbassins kunnen liggen.

Floating Solar drijvende zonnepanelen in waterbassins

Inmiddels liggen er nu eilanden door Europa verspreid. Zo draagt Orange Plastics bij aan een duurzame toekomst.

Heeft u ook een goed idee dat u wilt realiseren?
Klik hier om direct contact met ons op te nemen.