Kunststof productielocaties in Nederland en China

U hebt een productontwerp en zoekt een betrouwbare kunststof spuitgietpartner die dit voor u realiseert.

Waar kunt u dit het beste laten doen? Bij massaproductie gaat de voorkeur al gauw uit naar landen in Azie, bij gespecialiseerde productie wellicht dichter bij huis. Maar wanneer bent u nou echt het beste af? Orange Plastics produceert zowel in Nederland als in China. Uw plastic product wordt geproduceerd waar dat het meest efficiënt is.

locaties plastic productie

Kunststof productielocaties

China en kunststof productie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch is kunststof uit China niet altijd de voordeligste optie. Orange Plastics kijkt voor elk component van uw product waar deze het meest kostenefficiënt geproduceerd kan worden. Wij maken uw productiekosten inzichtelijk en voorzien u van een advies over de haalbaarheid van het product in de markt. Aan welke factoren moet u denken?

1. Arbeidsinstensief

Voor arbeidsintensieve producten kunt u het beste terecht in Aziatische landen zoals China. Arbeidsintensief heeft betrekking op de afzonderlijke productie van bijvoorbeeld veel kleine componenten die vervolgens geassembleerd moeten worden.

Of wanneer er bijvoorbeeld veel nabewerking nodig is. Nederland is een voordeligere optie bij simpele kunststof producten die uit slechts één of enkele componenten bestaan en vrijwel geen nabewerking behoeven. Uiteraard is het ook mogelijk de productie van uw plastic producten strategisch te spreiden over Azië en Nederland, of geheel in Nederland te laten plaatsvinden.

2. Volume

Grote producten leggen letterlijk veel gewicht in de schaal van uw transport. Naarmate het volume en gewicht van bepaalde componenten toeneemt, wordt productie dichter bij huis aantrekkelijker. Grote producten laten wij over het algemeen in Nederland produceren en kleine producten in China.

Hierbij houden we natuurlijk ook rekening met de carbon footprint. Hoe minder transport er nodig is, des te beter het is voor het milieu. Zo profiteert iedereen van de juiste keuze. Productie in China of productie in Nederland – Orange Plastics biedt beiden.

3. Snelheid

Over het algemeen is productie dichter bij huis de snellere optie. First out of tools (samples) van een nieuw project kunnen sneller worden gevalideerd door de klant. Als de orders eenmaal geproduceerd zijn, moet er nog wel rekening worden gehouden met transport.

Gelukkig zijn er tegenwoordig vele mogelijkheden om uw producten vanuit China op een snelle en flexibele manier op de plaats van bestemming te krijgen, zoals koerierdiensten, luchtvracht, LCL en zelfs treintransport is een optie. De meest voordelige en betrouwbare manier van transport is via zeevracht. Echter, is daar wel een transporttijd van vier tot vijf weken aan verbonden.

4. Geografie

Wanneer u wereldwijde afzetmarkten bedient, biedt China uitstekende logistieke mogelijkheden. Zo levert Orange Plastics direct vanuit China kunststof producten aan zowel Europa, Azië als Noord-Amerika. In samenspraak met u kiezen we voor de meest strategische productielocatie en adviseren we u wat het meest voordelig is.

Productie in China en Nederland: best of both worlds

Orange Plastics biedt u het beste van twee werelden. We hebben toegang tot spuitgietlocaties in Nederland en China. Ongeacht of wij voor u, uw product in Nederland of China laten produceren; in onze fabrieken hanteren we scherpe kwaliteitsrichtlijnen die toezien op een zeer hoge mate van consistentie en betrouwbaarheid.

Onze recente ISO-certificatie is hier een voorbeeld van. Door jarenlange ervaring met kunststofproductie in China, is Orange Plastics de perfecte partner die nodig is om een maximale kostenefficiëntie en minimale carbon footprint te realiseren.

Bent u benieuwd welke productielocatie het beste past bij het vervaardigen van uw producten?

Neem dan contact op met Orange Plastics voor een offerte met de meest kostenefficiënte keuze.

Zelf een kunststof product laten vervaardigen?