Orange Plastics realiseert in 6 dagen SafeDistance wearable behuizing

Orange Plastics realiseert in 6 dagen SafeDistance wearable behuizing

Opeens leven we in de “anderhalve meter maatschappij”, maar hoe zorgen we ervoor dat we niet per ongeluk toch te dicht bij elkaar komen? 

Het bedrijf Lopos heeft hier een unieke oplossing voor ontwikkeld; de Lopos SafeDistance wearable. De SafeDistance wearable is een klein, licht en draagbaar apparaat dat in real-time de tussenruimte meet tot andere SafeDistance wearables, om zo voldoende afstand te helpen garanderen tussen medewerkers, patiënten, klanten en bezoekers.  Gegarandeerd zonder privacy issues.

 

afstandhouden dakzij dafedistance appZet de SafeDistance wearable aan, hang deze om je nek en je bent klaar om iedereen op gepaste afstand te houden. Zodra de vooraf geconfigureerde diameter van anderhalve meter niet wordt gerespecteerd, geeft de wearable een geluid- en trilsignaal en gaat er een optioneel led lichtje branden om je te verwittigen dat er meer afstand nodig is. De ultrawidebandtechnologie (UWB)  zorgt voor nauwkeurige metingen, zonder locatie- of persoonsgegevens bij te houden.

 

De SafeDistance is accuraat

Omdat SafeDistance ultrawidebandtechnologie (UWB) in plaats van bijvoorbeeld Bluetooth gebruikt, is het veel accurater en sneller. Bij Bluetooth bedraagt de foutmarge 2 tot 5 meter, bij UWB is dat maximaal 15 cm.

 

Unieke samenwerking met allround spuitgietpartner Orange Plastics

Voor Lopos was een partner die kan meedenken enorm belangrijk. Daarnaast  was -gezien de COVID-19 problematiek-de korte doorlooptijd noodzakelijk.  Ondanks de gesloten grens met België waren beide partijen in staat om samen in vier dagen de behuizing te realiseren. Lopos zocht een ervaren spuitgietpartner die een hoogwaardig productieproces biedt. Een ervaren partij die gebruikmaakt van de laatste technieken, processen en kennis. Zie voor meer informatie https://orangeplastics.nl

 

Lopos is een spin-off van imec, ID lab en de UGent

“De voorbije weken hebben we met COVID-19 beseft dat onze technologie ook geschikt is om social distancing te ondersteunen in bedrijven, openbare instellingen, winkels enzovoort”, zegt Jen Rossey, CEO van Lopos. Zijn bedrijf heeft op korte termijn een ‘wearable’ ontworpen die je een alarm geeft als je te dicht bij anderen komt. De eerste SafeDistance wearables worden eind mei al verstuurd! Zie voor meer informatie https://lopos.beZelf een kunststof product laten vervaardigen?