Orange Plastics – uw partner in milieubewuste toekomst

Als matrijs- en kunststof spuitgiet producent is Orange Plastics zich bewust van haar bijdrage aan de wereld van morgen en verlegt daardoor bewust de lat van het maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de kunststofproductiesector. Tegelijkertijd bieden wij onze klanten een kostenvoordeel. Orange Plastics concentreert zich op slimme en duurzame oplossingen in engineering, een laag energieverbruik en een minimaal afvalpercentage. Deze ambitie wordt mede mogelijk gemaakt door R2S, partner van Orange Plastics. Gezamenlijk werken wij aan een milieubewuste wereld voor de toekomst. Lees hieronder meer.

duurzaam

Milieubewuste oplossingen sneller gerealiseerd in slimme samenwerking met partners.

Orange Plastics werkt voor een duurzame uitvoering van haar productieprocessen nauw samen met R2S. Deze organisatie is net als Orange Plastics, onderdeel van de Straatweg Group.

Hierdoor is het mogelijk om klanten zeer aantrekkelijke tarieven te bieden en hun wensen in korte tijd en op een maatschappelijk verantwoorde manier te vertalen naar kunststofeindproducten.

Certificaat

Samen werken aan een milieubewuste toekomst.

R2S wil kunststoffabrikanten stimuleren om milieubewuster te produceren. Dit gebeurt door hen een innovatief productieproces te bieden waarbij kunststofmaterialen kunnen worden hergebruikt.

R2S haalt gebruikte, per product-datasheet gesorteerde kunststofproducten op, vermaalt en conditioneert deze en slaat ze op.

Gezamenlijk bieden Orange Plastics en R2S hun klanten professionele ondersteuning om van de opgeslagen materialen nieuwe R2S gecertificeerde producten te maken.

duurzaam

Positieve effecten van gezamenlijke milieubewuste oplossingen.

Door onze nauwe samenwerking met R2S besparen we klanten al direct aan het begin van de productieketen het gebruik van schaarse fossiele grondstoffen.

Een tweede voordeel van onze methodiek is dat materialen die normaal gesproken bij het afval belanden, nu opnieuw worden gebruikt. Dit betekent minder druk op ons afvalverwerkingssysteem. Al deze klimaatneutrale ambities brengen wij op een overzichtelijke manier voor u in kaart en bespaart ook nog eens vele kosten.

Wat biedt Orange Plastics verder aan milieubewuste oplossingen?

Om een duurzaam productieproces te kunnen garanderen, beoordeeld ons team van professionals vooraf de maakbaarheid van uw ontwerp. Daarnaast zorgt slimme engineering er bij Orange Plastics voor, dat er zo min mogelijk afval overblijft na afloop van het productieproces.

Bij Orange Plastics trachten we het productieprocessen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen en zo min mogelijk gebruik te maken van fossiele brandstoffen. We sporen onze partners aan om gebruik te maken van duurzame energie en proberen het transport tot een minimum te brengen. Daarnaast maken we gebruik van een uitgebreid machinepark met machines van verschillende grootten en maten.

Het is van belang om goed uit te zoeken op welke soort machine een product geproduceerd kan worden om zo de energie optimaal  te benutten. Een klein product in een kleine matrijs heeft maar weinig druk nodig en hoeft dus niet te worden  vervaardigd met een grote machine.

Meer leren over onze processen? Kijk dan naar onze OPA videos!

milieubewust duurzaam r2s keurmerk
duurzaam
Milieubewust recycling
Zelf een kunststof product laten vervaardigen?