Metaal en Kunststof Re-engineering

Heeft u al eens nagedacht over het minimaliseren van metalen onderdelen in uw product? Wij denken graag met u mee.

 

Re-engineering van metaal naar kunststof is geen doel op zich, maar een middel. Bijvoorbeeld om assemblage- of investeringskosten te verminderen, meer vormvrijheid te krijgen of om de time-to-market te verkorten. Wij van Orange Plastics bieden u beproefde reengineeringstrajecten, van tekening tot levering.

Re-engineering van metaal naar kunststof

Ruwe schetsen op basis van bestaande producten

Voordelen van kunststof ten opzichte van metaal

Wat is Re-engineering van metaal naar kunststof? Door uw product te vervaardigen in kunststof, wordt een aanzienlijk goedkoper en sneller productietraject mogelijk. Kunststof is namelijk lichter, biedt meer ontwerpvrijheid en vereist fors minder assemblage- en afwerkingsstappen dan metaal. Er zijn ontzettend veel verschillende kunststof, en elke heeft zijn eigenschappen waardoor het meest optimale kunststof voor het doeleinde uitgezocht kan worden. Daarnaast is kunststof een stuk duurzamer dan metaal. De bewerkelijkheid van metaal is veel groter waardoor de carbon footprint veel groter is. Daarnaast kan kunststof vele malen meer ingezet worden voor verschillende doeleinden dan metaal. Lees meer over de duurzaamheid van kunststof hier

Maar wees kritisch wanneer u een re-engineeringstraject overweegt. De verschillen tussen metaal en kunststof zijn groot. Succesvolle re-engineering vereist daarom grondige kennis van metalen en kunststoffen om een naadloze vertaalslag te maken in de productie.

Orange Plastics analyseert uw product in al zijn componenten, gelet op uitvoering, vorm en functie. Door de grote verschillen tussen metaal en kunststof, is een afwijking van het initiƫle ontwerp soms onvermijdelijk om tot een succesvol eindresultaat te komen en uw winst te optimaliseren.

Uiteraard kunnen wij door onze jarenlange ervaring u van advies voorzien en kunnen wij het gehele traject begeleiden van begin tot eind. Onze engineers zetten het onderdeel geheel in 3D-tekening en samen met de collega’s van techniek wordt er bepaald welk type kunststof het meest geschikt is om het metaal te vervangen. Is de matrijs gemaakt wordt er een sample gemaakt en voldoet deze aan alle eisen die gesteld worden dan kan de massa productie van start. De productie van de kunststof onderdelen is vele malen sneller en flexibeler dan een metalen onderdeel ooit zal kunnen zijn.

Wanneer biedt re-engineering voordelen?

Het is voor u mogelijk lastig in te schatten hoeveel kosten u kunt besparen door over te stappen van metaal naar kunststof. Wij van Orange Plastics kunnen u met onze ervaring in kunststof re-engineering hierin bijstaan, we helpen graag!

We analyseren elk aspect van uw product en wijzen u op de voor- en nadelen die kunststof re-engineering u biedt. U krijgt een beeld van welke assemblage- en afwerkingsstappen kunnen worden weggestreept. Ook wanneer de overstap naar kunststof voor u minder zinvol is, geven wij u een eerlijk en deskundig advies. Sommige producten zijn nou eenmaal beter af in metaal dan in kunststof. Meer over Re-engineering van metaal naar kunststof kan je hier lezen op Wikipedia.

Neem contact met ons op voor een indicatie van hoe onze kunststofexpertise en engineers u kunnen helpen om succesvol uw product van metaal naar kunststof om te zetten.

Ook overstappen?

Benieuwd wat reengineering voor uw organisatie kan betekenen? Orange Plastics beschikt over de kennis en ervaring om snel te kunnen inschatten of uw bedrijf kan profiteren van een reengineeringstraject.

Zelf een kunststof product laten vervaardigen?