Orange Plastics

Metaal en Kunststof Re-engineering

Re-engineering

van metaal
naar kunststof

Heeft u al eens nagedacht over minimalisatie van metalen onderdelen in uw product? Wij denken graag met u mee.

Re-engineering van metaal naar kunststof is zeker geen doel op zich en draagt wel bij aan de volgende punten:

Bij Orange Plastics bieden wij u beproefde re-engineering trajecten, van tekening tot levering.

Voordelen

Van kunststof ten opzichte van metaal

Het vervangen van metalen producten en onderdelen door kunststof, maakt een productietraject vaak aanzienlijk goedkoper en sneller. Kunststof is namelijk lichter, biedt een scala aan mogelijkheden in design en vraagt fors minder assemblage- en afwerkingsstappen dan metaal.

Er bestaan ontzettend veel kunststofsoorten waarvan elk zijn eigen specifieke kenmerken en eigenschappen heeft. Hierdoor kan het type kunststof worden uitgezocht die het allerbeste aansluit bij het beoogde resultaat.

Ook is kunststof vele malen duurzamer dan metaal. De bewerkelijkheid van metaal is namelijk veel groter en dat heeft vanzelfsprekend effect op de CO2-uitstoot en ecologische voetafdruk van het productieproces. Verder kan kunststof voor veel meer doeleinden worden gebruikt dan metaal. Lees meer over duurzaamheid en kunststof op onze speciale pagina

Orange Plastics analyseert uw bestaande metalen onderdelen en houdt daarbij uitgebreid rekening met de uitvoering, vorm en functie. Een bevinding kan dan zijn, dat er grote verschillen bestaan tussen metaal en kunststof waardoor een afwijking van het initiële ontwerp soms onvermijdelijk is om tot een succesvol eindresultaat te komen en uw winst te optimaliseren.

Vanzelfsprekend kunnen wij u, dankzij onze jarenlange ervaring, voorzien van een hoogwaardig advies en kunnen wij het gehele omvormingstraject – van begin tot eind – voor u verzorgen.

Onze engineers vertalen uw onderdeel naar een 3D-tekening en samen met de collega’s van techniek wordt er bepaald, welk type kunststof het meest geschikt is om het metaal te vervangen. Na overeenstemming wordt de matrijs gemaakt en een sample geproduceerd. Voldoet deze aan alle gestelde voorwaarden en eisen, dan kan de massaproductie beginnen. Het produceren van kunststof onderdelen is hoe dan ook vele malen sneller en flexibeler dan een metalen onderdeel ooit kan zijn.

Wanneer biedt re-engineering voordelen?

Mogelijk is het voor u lastig in te schatten hoeveel kosten u kunt besparen door van metaal over te stappen naar kunststof. Bij Orange Plastics kunnen wij u, met onze ervaring in kunststof re-engineering, bijstaan en u voorzien van een professioneel advies, we u helpen graag!

We analyseren voor u ieder aspect van uw onderdeel en wijzen u op specifieke voor- en nadelen van kunststof re-engineering. Wij maken de assemblage- en afwerkingsfasen inzichtelijk en informeren u over de fasen die eventueel kunnen vervallen. Ook wanneer de overstap naar kunststof voor u minder zinvol lijkt, kunt u bij ons terecht voor een eerlijk en deskundig advies. Sommige producten zijn nu eenmaal beter af in een metalen uitvoering dan in een kunststof variant.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om samen met onze kunststofspecialisten en -engineers te onderzoeken of zij u met hun expertise kunnen helpen bij het succesvol omzetten van uw metalen onderdelen naar kunststof.

Orange plastics

Ook overstappen?

Wilt u een kunststof product laten spuitgieten, interessant! Maar wat kost het maken van een matrijs en een product eigenlijk? En wat komt er zoal bij kijken?

Benieuwd wat reengineering voor uw organisatie kan betekenen? Orange Plastics beschikt over de kennis en ervaring om snel te kunnen inschatten of uw bedrijf kan profiteren van een re-engineeringstraject.