Metaal en Kunststof Re-engineering

Heeft u al eens nagedacht over het minimaliseren van metalen onderdelen in uw product? Wij denken graag met u mee.

 

De omzetting van metaal naar kunststof is geen doel op zich, maar een middel. Bijvoorbeeld om assemblage- of investeringskosten te verminderen, meer vormvrijheid te krijgen of om de time-to-market te verkorten. Wij van Orange Plastics bieden u beproefde reengineeringstrajecten, van tekening tot levering.

Re-engineering van metaal naar kunststof

Ruwe schetsen op basis van bestaande producten

Voordelen van kunststof ten opzichte van metaal

Way is Re-engineering van metaal naar kunststof? Door uw product te vervaardigen in kunststof, wordt een aanzienlijk goedkoper en sneller productietraject mogelijk. Kunststof is namelijk lichter, biedt meer ontwerpvrijheid en vereist fors minder assemblage- en afwerkingsstappen dan metaal.

Maar wees kritisch wanneer u een re-engineeringstraject overweegt. De verschillen tussen metaal en kunststof zijn groot. Succesvolle re-engineering vereist daarom grondige kennis van metalen en kunststoffen om een naadloze vertaalslag te maken in de productie.

Orange Plastics analyseert uw product in al zijn componenten, gelet op uitvoering, vorm en functie. Door de grote verschillen tussen metaal en kunststof, is een afwijking van het initiƫle ontwerp soms onvermijdelijk om tot een succesvol eindresultaat te komen en uw winst te optimaliseren.

 

 

Wanneer biedt re-engineering voordelen?

Het is voor u mogelijk lastig in te schatten hoeveel kosten u kunt besparen door over te stappen van metaal naar kunststof. Wij van Orange Plastics kunnen u met onze ervaring in kunststof re-engineering hierin bijstaan.

We analyseren elk aspect van uw product en wijzen u op de voor- en nadelen die kunststof re-engineering u biedt. U krijgt een beeld van welke assemblage- en afwerkingsstappen kunnen worden weggestreept. Ook wanneer de overstap naar kunststof voor u minder zinvol is, geven wij u een eerlijk en deskundig advies. Sommige producten zijn nou eenmaal beter af in metaal dan in kunststof. Meer over Re-engineering van metaal naar kunststof kan je hier lezen op Wikipedia.

Neem contact met ons op voor een indicatie van hoe onze kunststofexpertise en engineers u kunnen helpen om succesvol uw product van metaal naar kunststof om te zetten.

call to action image

Ook overstappen?

Benieuwd wat reengineering voor uw organisatie kan betekenen? Orange Plastics beschikt over de kennis en ervaring om snel te kunnen inschatten of uw bedrijf kan profiteren van een reengineeringstraject.

contact ons nu
Meer weten of een vrijblijvende offerte