Duurzaamheid

Naar een toekomst waarin
duurzaamheid de norm is

Duurzaam

een toekomst waarin duurzaamheid de norm is

Wij kijken vooruit naar een toekomst waarin duurzaamheid de norm is, niet de uitzondering. Een wereld waarin onze producten en diensten niet alleen voldoen aan de behoeften van onze klanten, maar ook een positieve en duurzame impact hebben op onze planeet. Wij zijn gedreven om onze klanten en partners te begeleiden op hun pad naar duurzame groei.

Bij Orange Plastics staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen. We geloven dat duurzaamheid niet alleen een trend is, maar een verantwoordelijkheid die we als bedrijf dragen.

Engineering

waarom duurzaamheid
voor ons van essentieel belang is?

Partnerschap voor duurzame innovatie

Bij Orange Plastics zijn we er vast van overtuigd dat samenwerking de sleutel is tot echte innovatie. Onze missie is om in partnerschap met onze klanten en stakeholders grensverleggende, duurzame kunststof oplossingen te ontwikkelen. We zijn er trots op om de brug te slaan tussen ideeën en realiteit, en om producten en diensten te creëren die niet alleen het succes van onze partners bevorderen, maar ook bijdragen aan de bescherming van onze planeet.

BPA-vrije producten en minder kunststofafval

We maken ons sterk voor BPA-vrije producten en streven naar het verminderen van de hoeveelheid kunststof die nodig is voor de productie van onze fitments. Dankzij onze voorliefde voor ‘Design Thinking’ onderzoeken we voortdurend nieuwe manieren om duurzamere oplossingen te bieden.

Made in Holland: goed voor ons en de planeet

Met trots kunnen we zeggen 'Made in Holland!'. Deze keuze is niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor onze omgeving en onze planeet. We hebben een gedeelte van de productie van Azië naar Nederland gehaald, waardoor we aanzienlijk minder CO2-uitstoot genereren. Dit draagt bij aan een schonere en duurzamere toekomst.

Samenwerking met Kanis

win-win situatie

Orange Plastics heeft 'The FaQtory' gevestigd bij Kansis, een werkbedrijf binnen de Stichtse Vecht en Ronde Venen dat werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onze langdurige samenwerking met Kansis gaat meer dan 20 jaar terug. Het heeft geleid tot diverse verpakkingswerkzaamheden maar ook het inzetten van hun medewerkers in het assemblageproces in onze Cleanroom van de fitments die we spuitgieten in onze FaQtory. En daar waar mogelijk leiden we medewerkers van Kansis op om de spuitgietmachines te bedienen. Dit is een goed voorbeeld van een win-winsituatie met aanzienlijke maatschappelijke waarde.

Het R2S-proces

Circulaire inzet van kunststof

Bij Orange Plastics zetten we ons actief in voor het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van duurzaamheid in de kunststofindustrie. Dat kan met het vergroten van het aandeel gerecyclede kunststof in producten of liever nog geheel gerecycled kunststof.

Voor sommige industrieën is dat nog niet toegestaan voor bepaalde type producten, maar wij gaan de uitdaging wel altijd aan. Een van onze voornaamste initiatieven binnen Straatweg Group is namelijk ons R2S-proces, waarbij we ons richten op de circulaire inzet van plastic.

Met het R2S-proces streven we naar het minimaliseren van afval en het maximaliseren van de levensduur van kunststofmaterialen. Dit betekent dat we actief zoeken naar manieren om plastic producten na gebruik terug te nemen, te recyclen en opnieuw in te zetten in onze productieprocessen. Ondersteund met nauwkeurige rapportages met betrekking tot besparing van de CO2.

We zijn vastbesloten om de conversatie over duurzaamheid voort te zetten, niet alleen met onze klanten, maar ook met hun stakeholders. We blijven ons inzetten voor het vinden van innovatieve oplossingen en het verkennen van nieuwe mogelijkheden om gerecycled materiaal te integreren in onze producten.

Zoals u kunt lezen is duurzaamheid bij ons geen optie; het is een verantwoordelijkheid die we met trots dragen. We blijven ons inzetten voor een schonere en groenere toekomst, en we nodigen onze klanten en partners uit om samen met ons op deze reis te gaan. Samen kunnen we een positieve impact hebben op onze planeet.