Matrijs laten maken

Wij zijn specialist in het maken van spuitgietmatrijzen in zowel aluminium als gereedschapstaal. In onze eigen gereedschap makerij kunnen wij zelfs binnen een week een matrijs voor uw spuitgietproduct maken.

matrijzenmakerij

De bouw van een goede matrijs is essentieel als u een kunststof product wilt laten maken

De vervaardiging van een matrijs is doorgaans kostbaar en kan lang duren. Orange Plastics houdt elke stap in kunststof productieproces zo voordelig mogelijk – dus ook de bouw van uw matrijzen. Door alles in eigen huis te realiseren zijn wij in staat de totale productiekosten te minimaliseren.

Kwaliteit

Kwalitatief hoogwaardige matrijzen zijn essentieel voor een succesvolle productie van uw kunststof producten. Orange Plastics biedt het voordeel van een eigen matrijzenmakerij, die de matrijzen voor u;

  • ontwikkelt,
  • bouwt,
  • ermee proefspuit
  • en waar nodig verder voor u optimaliseert

Bekijk een interessante video van Orange Plastics Academy met een beknopte uitleg over matrijzenbouw; van design tot de vervaardiging.

Service

Ons team van techneuten en engineers is nauw betrokken bij elke stap in het proces en zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Naast een matrijs die voldoet aan uw verwachtingen, dient het product eveneens optimaal te zijn afgestemd op de wensen van een spuitgieter, een belangrijk aspect binnen het totale proces. Een goede afstemming tussen ontwerp, matrijsbouw en spuitgieten is essentieel om hoge kwaliteitsproducten te kunnen leveren. Orange Plastics neemt u al die zorg uit handen!

Stalen_Aluminium_Matrijs

Matrijsbouw via kunststofproducent

Veel kunststofproducenten besteden de matrijsbouw uit en kunnen niet concurreren met het kostenvoordeel en de snelheid die wij bieden. Hierdoor betaalt u bij hen onnodig hoge initiële matrijs kosten en moet u over het algemeen lang wachten tot uw kunststof producten worden geproduceerd. Uw grootste kostenpost is eigenlijk al gemaakt voordat er maar iets is geproduceerd.

Aluminium spuitgietmatrijzen

In de meeste situaties kunnen wij u van dienst zijn met onze aluminium matrijzen. Door onze in-huis ontwikkelde fabricagemethode kunnen wij met buitengewone snelheid en kwaliteit, uw matrijzen voordelig realiseren.

Onze engineers ontwerpen de matrijzen tot in de kleinste detail en waarborgen de voor u essentiële zaken zoals het aanspuitpunt, de uitstoters en de holte afwerking. Deze worden vooraf met u besproken.

Stalen spuitgietmatrijzen

Voor de grote series of voor bepaalde typen kunststof bouwen wij stalen spuitgietmatrijzen. Van enkelvoudige tot meervoudige matrijzen en zelfs combinatiematrijzen zodat voor meerdere kunststofdelen slechts 1 matrijs gebouwd hoeft te worden.

Garantie en onderhoud

In onze eigen gereedschapsmakerij kunnen wij de matrijzen altijd in topconditie houden zodat uw productie nimmer in gevaar komt. Voor en na gebruik worden de matrijzen goed geïnspecteerd en ingevet zodat er geen corrosie ontstaat. Met sommige matrijzen maken we zelfs wel een miljoen schoten! Er is veel algemene informatie over matrijzen te vinden.

In eigen beheer, alles onder 1 dak

Orange Plastics biedt kwalitatief hoogwaardige matrijzen tegen lage kosten. Hierin doen wij geen concessies. Daarnaast kunnen wij u de matrijzenbouw voor een aantrekkelijke prijs aanbieden omdat wij de bouw volledig in eigen beheer doen.

Onze kwaliteit houdt niet op bij de matrijs, maar omvat het gehele productieproces. Van idee tot matrijs en van kunststofproduct tot levering, Orange Plastics voert alle processen zelf uit en is om die reden een veel gekozen partner in spuitgieten.

Elke stap is toegespitst op kwaliteit en duurzaamheid.

Wij optimaliseren iedere productiestap en sluiten alle stappen naadloos op elkaar aan. Zo garanderen wij u een weldoordachte matrijsconstructie en een ongekend betrouwbaar en solide eindproduct, tegen concurrerende kosten. Daarnaast denken we graag met u mee over het productontwerp om deze op de meest optimale manier in de matrijs te leggen zodat er zo min mogelijk staal of aluminium nodig is. Dat is beter voor de kostprijs van de matrijs en ook voor het milieu.

Voor het proces van kunststof spuitgieten werken wij waar mogelijk, nauw samen met onze partner R2S. Zij streven naar een 100% circulaire kunststof spuitgiet productiemethode waarbij de steeds schaarser wordende grondstoffen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Deze methode is snel, kwalitatief, duurzaam en kostenbesparend.

Zelf een kunststof product laten vervaardigen?