Kunststof Spuitgieten

Orange Plastics is uw partner in kunststof spuitgieten.
Met meer dan achttien jaar ervaring in uiteenlopende industrieën, bieden wij een uiterst solide basis voor een succesvol productietraject.

Wat is spuitgieten?
In onze reeks van Orange Plastics Academy (OPA) leggen wij uit wat kunststof spuitgieten nu eigenlijk is

Kunststof spuitgieten en onze werkwijze

Binnen onze bedrijfsvoering zijn alle productieprocessen naadloos op elkaar afgestemd, zodat we in zeer korte tijd een kwalitatief hoogwaardig kunststof spuitgiettraject kunnen aanbieden tegen lage kosten.

stap 1 Kunststof spuitgieten

Stap 1. Fine tuning ontwerpOntwerp en optimalisatie

U levert het productontwerp, wij voeren het voor u uit.
Door vele jaren ervaring in matrijsbouw en kunststof spuitgieten kan Orange Plastics uw productontwerp in een handomdraai omzetten in een spuitgietbaar 3D-design.

Niet elk product laat zich zomaar spuitgieten in kunststof en daarnaast is het bepalen van het soort kunststof ook cruciaal. We helpen u daarom graag om de haalbaarheid van uw productontwerp vakkundig te beoordelen, wijzen u op verbeterpunten en schaven de scherpe randjes er voor u af, soms letterlijk.

matrijzen maken

Stap 2. MatrijzenVervaardigen van de matrijzen

Op basis van het 3D-productdesign maken wij uw spuitgietmatrijzen. Deze worden gemaakt aan de hand van gedetailleerde 3D-tekeningen die wij in-huis realiseren.

Hierbij wordt aan ieder productdetail gedacht.
Jarenlange ervaring in spuitgieten en onze gedetailleerde kennis van moldflow-analyses stellen ons in staat om eventuele hindernissen tijdens de vervaardiging van de matrijs een stap voor te zijn dankzij een gedegen opbouw van de mal.
Na de proefspuiting van een product en uw goedkeuring op de aangeboden sample, volgt de daadwerkelijke productie.

Kunststof product productie

Stap 3. SpuitgietproductieKunststof stuk- of massaproductie

Wij beschikken over productiefaciliteiten in Nederland en China.

Het type product en de omvang van uw order zijn bepalend voor de keuze van de productielocatie. Hierbij streven wij altijd naar de meest kostenefficiente productie voor elk component van uw eindproduct.

Volumineuze producten spuitgieten we in Nederland. Bestaat uw product uit meerdere onderdelen en zijn er diverse nabewerkingen nodig, dan is het voordeliger om uw producten te spuitgieten op onze locatie in China.

Nadat het spuitgieten is voltooid, geven wij uw producten op aanvraag een ‘finishing touch’ voor een fraai eindresultaat.

Denk daarbij aan technieken als natlakken, bedrukken en/of printen. Wij begeleiden u graag in het maken van uw keuzes.

assemblage

Stap 4. AssemblageAssemblage na Spuitgieten

Een essentiële en cruciale stap in de realisatie van uw eindproduct is het samenvoegen van de verschillende componenten. Na assemblage worden uw producten uitvoerig gecontroleerd. Indien gewenst, vindt de assemblage plaats in onze Cleanroom ISO class 5. Met cleanrooms op meerdere locaties zijn wij uiterst flexibel en kunnen we altijd aan uw verwachtingen voldoen.

kunststof producten verpakken

Stap 5. Puntjes op de ‘i’Turn key spuitgietproducten

Wilt u uw eindproduct direct gereed hebben voor de verkoop? Dat kan! Met behulp van verschillende en moderne nabewerkingstechnieken kunnen wij een verpakkingstraject voor u verzorgen.

Van blisterverpakkingen tot bedrukte full color dozen en nog veel meer. Het bijsluiten van producthandleidingen behoort eveneens tot de mogelijkheden.
Vraag uw specialist van Orange plastics naar het totaal aanbod.

Wilt u meer weten over kunststof spuitgieten, leer hier meer.

verpakken

Stap 6. LeveringOp elke gewenste locatie

Als klant bepaalt u waar wij uw producten afleveren, ongeacht uit welke fabriek van Orange Plastics uw eindproduct ook komt. Wij garanderen u een snelle en efficiënte levering.

Afhankelijk van uw wensen, spreken wij een levertijd en afleverlocatie met u af. Indien gewenst nemen we u ook de logistiek uit handen.

Neem contact met ons op voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte. Ons team van specialisten staat graag voor u klaar om u te helpen.

Zelf een kunststof product laten vervaardigen?