Kunststof Spuitgieten

Orange Plastics is uw partner bij kunststof spuitgieten. Met meer dan achttien jaar ervaring in uiteenlopende industrieën, bieden wij een uiterst solide basis voor een succesvol productietraject

Onze gehele bedrijfsvoering is naadloos op elkaar afgestemd, zodat we een snel en hoogwaardig kunststof spuitgiettraject bieden tegen lage kosten.

Wat is spuitgieten?

In onze reeks van Orange Plastics Academy (OPA) leggen wij ook uit wat kunststof spuitgieten nu eigenlijk is

Kunststof spuitgieten en onze werkwijze

Onze gehele bedrijfsvoering is naadloos op elkaar afgestemd, zodat we een snel en hoogwaardig kunststof spuitgiettraject kunnen aanbieden tegen lage kosten.

stap 1 Kunststof spuitgieten

Stap 1. Fine tuning ontwerp

Ontwerp en optimalisatie

 

U levert uw productontwerp, wij voeren het voor u uit.
Door vele jaren ervaring in kunststofproductie en spuitgieten kan Orange Plastics uw productontwerp naadloos omzetten in een spuitgietbaar 3D-design.
Niet elk product laat zich zomaar spuitgieten in kunststof end daarnaast is het bepalen voor de soort kunststof ook cruciaal. We helpen de haalbaarheid te beoordelen, wijzen op verbeterpunten en schaven desgewenst de scherpe randjes eraf, soms letterlijk.

matrijzen maken

Stap 2. Matrijzen

Vervaardigen van de matrijzen

 

Op basis van het 3D-productdesign maken wij uw spuitgietmatrijzen.
De matrijsconstructie wordt vervaardigd aan de hand van gedetailleerde 3D-matrijstekeningen, welke wij in-huis realiseren. Elk productdetail vindt zo zijn weerslag in de matrijs. Onze grondige kennis van het spuitgietproces en ervaring met moldflow-analyses stelt ons in staat hindernissen in de productie een stap voor te zijn met een gedegen matrijsopbouw. Na de proefspuiting en uw goedkeur volgt de daadwerkelijke productie.

Kunststof product productie

Stap 3. Spuitgietproductie

Kunststof massaproductie

 

Wij beschikken over productiefaciliteiten in Nederland en China, zodat we elk component van uw kunststof eindproduct kostenefficiënt kunnen produceren. Uw product bepaalt de keuze van onze productielocatie. Volumineuze producten, of producten zonder assemblage, spuitgieten we in Nederland. Zo zijn we het meest kostenefficiënt en produceren we met een zo klein mogelijke carbon footprint. Indien uw product uit meerdere onderdelen bestaat en diverse nabewerkingen behoeft, is het efficiënter deze te spuitgieten op onze locatie in China. Nadat het spuitgieten is voltooid, wordt uw product desgewenst verder afgewerkt voor een fraai eindresultaat, bijvoorbeeld met technieken als natlakken, bedrukken en printen.

assemblage

Stap 4. Assemblage

Assemblage na Spuitgieten

 

Een cruciale stap in het realiseren van uw eindproduct is het samenvoegen van de verschillende componenten. Na assemblage worden uw producten uitvoerig gecontroleerd. Indien gewenst, vindt de assemblage plaats in onze Cleanroom ISO class 5. Met cleanrooms op meerdere locaties zijn we uiterst flexibel en kunnen we altijd aan uw wensen voldoen

kunststof producten verpakken

Stap 5. Puntjes op de ‘i’

Turn key spuitgietproducten

 

Wilt u uw eindproduct direct gereed hebben voor de verkoop? Naast assemblage verzorgen wij ook nabewerking in de vorm van allerlei nabewerkingstechnieken.
Orange Plastics verzorgt desgewenst ook uw gehele verpakkingstraject. Wij verzorgen blisters, full-color bedrukte dozen en sluiten handleidingen bij. Nog meer over spuitgieten weten, leer hier meer.

verpakken

Stap 6. Levering

Op elke gewenste locatie

 

Uit welke fabriek van Orange Plastics uw eindproduct ook komt, wij garanderen een snelle en efficiënte levering. Afhankelijk van uw wensen, spreken wij een levertijd en locatie af. Indien gewenst nemen we u ook de logistiek uit handen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Zelf een kunststof product laten vervaardigen?