Academy

Orange Plastics Academy

Uw spuitgieter

Leren over
spuitgieten

Wij vinden dat dit makkelijker kan. En bovendien leuker.

Als partner in spuitgieten kunnen wij ons heel goed voorstellen dat wanneer u van plan bent een kunststof product te laten maken, u eerst goed wilt weten hoe de vork in de steel zit. Dat roept vaak veel vragen op.

  • Hoe ziet zo’n spuitgietproces er uit?
  • Welke mogelijkheden heb ik voor mijn product?
  • Welke mogelijkheden zijn er voor recycling?

Uiteraard is er veel informatie te vinden op het internet. Maar het vinden van correcte, begrijpelijke en betrouwbare informatie is vaak een uitdaging.

Bekijk hieronder onze verschillende Orange Plastics Academy video’s, waarin we elke keer een ander onderwerp behandelen.

Orange Plastics Academy

Spuitgiet oppervlakteafwerkingen

De meeste stappen in het spuitgietproces zijn gericht op functie. Een product moet werken. En waar ieder product moet voldoen aan het primaire doel, is er nog iets om in overweging te nemen: esthetiek. In deze video kijken we naar de meest belangrijke technieken en overwegingen vooraf en na het spuitgieten van een product. 

Hoe werkt een spuitgietmachine?
Spuitgieten is ‘s werelds meest gebruikte techniek om kunststof producten te maken. Maar hoe werkt een spuitgietmachine eigenlijk? In welke mate verschillen machines van elkaar? En hoe groot moet een productieserie zijn om het kostenefficiënt te maken? In deze video word de werking van een spuitgietmachine stap voor stap uitgelegd.
Wat is nu
eigenlijk spuitgieten?
In deze eerste aflevering van Orange Plastics Academy vindt u antwoord op de volgende vragen: Hoe gaat spuitgieten in zijn werk? Wanneer is deze productiemethode de juiste keuze en wanneer juist niet? En welke producten zijn geschikt voor spuitgieten?
Verschillende soorten
kunststof
Welke verschillende soorten kunststof zijn er eigenlijk en wat kun je ermee? Hoe worden ze gebruikt en zijn ze herbruikbaar?
Herken je verschillende soorten kunststof?
De ene kunststofsoort is niet de andere, maar wanneer je niet weet wat wat is hoe kun je daar dan toch achter komen? Harm vertelt het in deze aflevering van de Orange Plastics Academy. Don’t try this @home 🙂
Kunststof spuitgieten: van idee tot realisatie
Het klinkt allemaal heel simpel, maar bij het produceren van spuitgietproducten komt meer kijken dan je misschien denkt… Kijk snel zelf!
Kunststof spuitgieten: Duurzaamheid, recycling en R2S
Plastic verwerken en toch aan het milieu denken, ja het kan echt en we laten graag zien hoe Orange Plastics in nauwe samenwerking met directe partner R2S, haar steen bijdraagt!
Spuitgieten: waar
komen de kosten vandaan?
Een overzicht van de factoren die de uiteindelijke kosten van het spuitgieten bepalen.
Spuitgietmatrijzen: design
& productie
Een inkijkje in het ontwerpen van een matrijs en de productie ervan.
Horizontaal recyclen: Orange Plastics & R2S

Is het mogelijk om kunststof te spuitgieten op een duurzame en kosteneffectieve manier? Bekijk de video en zie hoe Orange Plastics dit in samenwerking met R2S bewerktstelligt.
Aanvullende informatie vindt u op onze pagina over duurzaamheid en op de website van R2S.

Design
overwegingen
Waar moet ik aan denken bij het ontwerpen van een kunststof spuitgiet product? Hoe krijg ik het gewenste resultaat met de juiste afwerking en kwaliteit? Wat voor effect heeft dat op de matrijsbouw? Dit zijn zeer belangrijke en terechte vragen. In onze nieuwe video meer hierover.