Orange Plastics Academy

Als partner in spuitgieten kunnen wij ons heel goed voorstellen dat wanneer u van plan bent een kunststof product te laten maken, u eerst eens goed wilt weten hoe de vork in de steel zit. Dat zal een heleboel vragen oproepen.

  • Hoe ziet zo’n spuitgietproces er uit?
  • Welke mogelijkheden heb ik voor mijn product?
  • Welke mogelijkheden zijn er voor recyclen?

Uiteraard is er veel informatie te vinden op het internet. Maar het vinden van correcte, begrijpelijke en betrouwbare informatie is vaak een uitdaging.

 

Wij vonden dat dit makkelijker moest zijn.
En bovendien leuker!

Verschillende soorten kunststof

In deze aflevering legt Harm uit welke soorten kunststof er gebruikt worden bij kunststof spuitgieten

Wat is nu eigenlijk spuitgieten?

In deze eerste aflevering van Orange Plastics Academy vindt u antwoord op de volgende vragen: Hoe gaat spuitgieten in zijn werk? Wanneer is deze productiemethode de juiste keuze en wanneer juist niet? En welke producten zijn geschikt voor spuitgieten?

Verschillende soorten kunststof

Welke verschillende soorten kunststof zijn er eigenlijk en wat kan je ermee? Hoe worden ze gebruikt en zijn ze herbruikbaar?

Herken je verschillende soorten kunststof?

De ene kunststof soort is niet de andere, maar wanneer je niet weet wat wat is hoe kan je daar dan toch achter komen? Harm vertelt het in deze aflevering. Don’t try this @home 🙂

Kunststof spuitgieten: van idee tot realisatie

Het klinkt allemaal heel simpel, maar bij het produceren van spuitgietproducten komt meer kijken dan je misschien denkt… Kijk snel zelf!

OP-Academy-Harm van Rooijen

Nieuwe video komt snel

We zijn natuurlijk alweer bezig met het produceren van onze volgende video, wil je weten wanneer, schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen video meer…

Meer weten of een vrijblijvende offerte