Matrijs laten maken

Wij zijn specialist in het maken van spuitgietmatrijzen in zowel aluminium als gereedschapstaal. In onze eigen gereedschap makerij kunnen wij zelfs binnen een week een matrijs voor uw spuitgietproduct maken.

matrijzenmakerij

Een matrijs of matrijzen zijn essentieel als u een kunststof product laat maken

Vervaardigen van een matrijs is doorgaans kostbaar en kan lang duren. Orange Plastics houdt elke stap in kunststof productie zo voordelig mogelijk – dus ook de matrijs. Door alles in eigen huis te realiseren zijn wij in staatde matrijskosten te minimaliseren . Door het gebruik van aluminium komen zowel snelheid als kosten op de eerste plaats te staan, snel en heel voordelig dus!

 

Kwaliteit

Hoogwaardige matrijzen zijn essentieel voor een succesvolle productie van uw kunststof product. Orange Plastics biedt het voordeel van een eigen matrijzenmakerij, waarin het matrijzen;

  • ontwikkelt,
  • bouwt,
  • ermee proefspuit
  • en waar nodig verder optimaliseert

Dit biedt een optimaal productiegereedschap waarmee hoge kwaliteitsproducten geleverd worden.

matrijs

Zelf matrijzen maken

Veel kunststofproducenten besteden matrijsbouw uit en kunnen niet concurreren met het kostenvoordeel en de snelheid die wij bieden. Hierdoor betaalt u bij hen onnodig hoge initiële matrijskosten en moet u vaak lang wachten totdat uw product in productie gaat. Uw grootste kostenpost is dan al gemaakt voordat er maar iets geproduceerd is.

 

Aluminium spuitgietmatrijzen

In de meeste situaties kunnen wij u van dienst zijn met onze aluminium matrijzen. Door onze in-huis ontwikkelde fabricagemethode kunnen wij met buitengewone snelheid en kwaliteit matrijzen realiseren.
Onze engineers ontwerpen matrijzen tot in elk klein detail, de voor u essentiële zaken zoals het aan-spuitpunt, uitstoters en holte afwerking worden vooraf met u besproken zodat wij een matrijs realiseren die producten maakt naar uw verwachtingen.

 

 

Stalen spuitgietmatrijzen

Voor de grote series of voor bepaalde type kunststoffen bouwen wij stalen spuitgiet matrijzen. Van enkelvoudige tot meervoudige matrijzen of zelfs combinatiematrijzen zodat voor meerdere verschillende kunststofdelen slechts 1 matrijs gebouwd hoeft te worden.

 

Matrijs garantie en onderhoud

In onze eigen gereedschapsmakerij kunnen wij de matrijzen altijd in topconditie houden zodat uw productie nimmer in gevaar komt. Nog meer weten over een matrijs kijk hier.

In eigen beheer, alles onder 1 dak

Orange Plastics biedt hoogwaardige matrijzen tegen lage kosten. We doen geen concessies aan kwaliteit. Omdat wij matrijzen in eigen beheer bouwen, is een aanzienlijke kostenbesparing mogelijk. Van matrijs tot kunststofproduct
Orange Plastics is een veel gekozen partner in spuitgieten.

 

Onze kwaliteit houdt niet op bij de matrijs, maar omvat het gehele productieproces

  • van ideeoptimalisatie tot matrijs,
  • van product tot levering.

 

Elke stap is toegespitst op kwaliteit en duurzaamheid.

Wij optimaliseren elke productiestap en schakelen deze naadloos aan elkaar. Zo garanderen wij u een doordachte matrijsconstructie en een ongekend betrouwbaar en solide eindproduct, tegen concurrerende kosten.

matrijs
Meer weten of een vrijblijvende offerte