Orange Plastics

Matrijs laten maken van staal
of aluminium

Matrijs

Een matrijs of matrijzen zijn essentieel als u een kunststof product laat maken

Vervaardigen van een matrijs is doorgaans kostbaar en kan lang duren. Orange Plastics houdt elke stap in kunststof productie zo voordelig mogelijk – dus ook de matrijs. Door alles in eigen huis te realiseren zijn wij in staat de matrijskosten te minimaliseren.

Door het gebruik van aluminium komen zowel snelheid als kosten op de eerste plaats te staan, snel en heel voordelig dus!

Hoogwaardige matrijzen

Kwaliteit

Hoogwaardige matrijzen zijn essentieel voor een succesvolle productie van uw kunststof product. Orange Plastics biedt het voordeel van een eigen matrijzenmakerij, waarin het matrijzen;

Ons team van techneuten en engineers is bij elke stap in het proces nauw betrokken en zorgt dat alles tot in the puntjes goed geregeld is. Niet alleen heeft u uiteindelijk het product dat u wilt maar is het ook nog eens optimaal maakbaar voor de spuitgieter. Een goed afstemming tussen ontwerp, matrijzenmaker en spuitgieter is van groot belang. Dit biedt een optimaal productiegereedschap waarmee hoge kwaliteitsproducten geleverd worden. Orange Plastics neemt al die zorg uit handen!

Zelf matrijzen maken

Veel kunststofproducenten besteden matrijsbouw uit en kunnen niet concurreren met het kostenvoordeel en de snelheid die wij bieden. Hierdoor betaalt u bij hen onnodig hoge initiële matrijskosten en moet u vaak lang wachten totdat uw product in productie gaat. Uw grootste kostenpost is dan al gemaakt voordat er maar iets geproduceerd is.

Aluminium spuitgietmatrijzen

In de meeste situaties kunnen wij u van dienst zijn met onze aluminium matrijzen. Door onze in-huis ontwikkelde fabricagemethode kunnen wij met buitengewone snelheid en kwaliteit matrijzen realiseren. Onze engineers ontwerpen matrijzen tot in elk klein detail, de voor u essentiële zaken zoals het aan-spuitpunt, uitstoters en holte afwerking worden vooraf met u besproken zodat wij een matrijs realiseren die producten maakt naar uw verwachtingen.

Stalen spuitgietmatrijzen

Voor de grote series of voor bepaalde type kunststoffen bouwen wij stalen spuitgiet matrijzen. Van enkelvoudige tot meervoudige matrijzen of zelfs combinatiematrijzen zodat voor meerdere verschillende kunststofdelen slechts 1 matrijs gebouwd hoeft te worden.

Orange plastics

Matrijs garantie en onderhoud

In onze eigen gereedschapsmakerij kunnen wij de matrijzen altijd in topconditie houden zodat uw productie nimmer in gevaar komt. Voor en na gebruik wordt de matrijs goed geïnspecteerd en ingevet zodat er geen corrosie plaatsvindt. Met sommige matrijzen maken we zelfs wel een miljoen schoten!

Matrijs

In eigen beheer,
alles onder 1 dak

Orange Plastics biedt hoogwaardige matrijzen tegen lage kosten. We doen geen concessies aan kwaliteit. Omdat wij matrijzen in eigen beheer bouwen, is een aanzienlijke kostenbesparing mogelijk. Van matrijs tot kunststofproduct, Orange Plastics is een veel gekozen partner in spuitgieten.

Onze kwaliteit houdt niet op bij de matrijs, maar omvat het gehele productieproces

  • van idee optimalisatie tot matrijs,
  • van product tot levering.

Orange plastics

Elke stap is toegespitst op kwaliteit en duurzaamheid.

Wij optimaliseren elke productiestap en schakelen deze naadloos aan elkaar. Zo garanderen wij u een doordachte matrijsconstructie en een ongekend betrouwbaar en solide eindproduct, tegen concurrerende kosten. Daarnaast denken we met u mee met het productontwerp om deze op de meest optimale manier in de matrijs te leggen zodat er zo min mogelijk staal of aluminium nodig is. Dit is beter voor de kostprijs van de matrijs als voor het milieu.