Orange Plastics

Easyclick Fiber Cutters – snijgereedschap voor glasvezelkabels

Easyclick Fiber Cutter – Snijgereedschap voor glasvezelkabels

De tijd van glasvezel is aangebroken. In elke nieuwe woonwijk, op kantoorlocaties en andere plekken waar internet en telecommunicatie nodig is wordt glasvezel aangelegd. Ook bestaande wijken waar nog geen glasvezel is worden in rap tempo van glasvezel voorzien. Om dit te kunnen aanleggen moeten de glasvezelkabels op verschillende diktes afgeknipt kunnen worden.

Easyclick fiber products B.V. heeft in samenwerking met Orange Plastics het ideale glasvezel kabel snijgereedschap ontworpen. De kunststof handgreepjes worden gemaakt van PP in de vier verschillende maten 10,12,14 en 16mm. De producten liggen 1+1+1+1 in de matrijs wat betekent dat er vier holtes zijn met allen een eigen afmeting. Bij één shot komen er dus vier verschillende maten uit, handig om setjes van te maken!

Daarna moeten de kunststof handgreepjes worden voorzien van een RVS mesje die door middel van een starlock vastgezet worden. Deze behandeling wordt gedaan bij de sociale werkplaats Kansis waar Orange Plastics een nauw samenwerkingsverband mee heeft en waar het zelfs een gedeelte van de eigen kunststof spuitgietproductie onderbrengt. Voor het vastzetten van de mesjes is een speciaal assemblagetool ontwikkelt waarmee de medewerkers van de sociale werkplaats eenvoudig kunnen werken.

Orange Plastics

De heren van Easyclick Fiber Products hebben er vervolgens een mooie verpakking omheen bedacht. In samenwerking met Orange Plastics is dit van een idee tot maakbare uitvoering gebracht. Vooral het assembleren bleek een uitdaging te zijn maar door gebruik te maken van ons netwerk zijn we tot een mooie en werkbare oplossing gekomen.

Benieuwd naar meer voorbeelden en mogelijkheden voor het assembleren van kunststofproducten? Op onze Youtube kanaal staat een video waarin daar meer over wordt uitgelegd!

Wilt u liever persoonlijk contact met een van onze medewerkers?
Neem dan contact met ons op.

Easyclick Fiber Cutters