Pitbull compact loader

Pitbull compact loader

Veel industrieën hebben vandaag de dag te maken met steeds strenger wordende milieueisen- en regelgeving. Zo ook de agrarische sector. Naast verbeterde methodieken voor grondbewerking, is het bedenken van innovatieve oplossingen voor landbouwmachines ook heel belangrijk. Met deze globale maatschappelijke ontwikkelingen in het achterhoofd kwam de Peeters Group in contact met het team van Orange Plastics.

De Peeters Group is marktleider op gebied van kleine multipurpose grondverzetters en biedt de agrarische sector een innovatief scala aan landbouwmachines. De organisatie streeft net als Orange Plastics naar het vinden van zoveel mogelijk duurzame oplossingen binnen de bedrijfsvoering, om daarmee een noemenswaardige bijdrage te kunnen leveren aan het milieu.

Zo hebben de technische teams van Orange Plastics en de Peeters Group, de handen ineen geslagen om gezamenlijk een slimme oplossing te bedenken voor de nieuwste mini shovel binnen het moderne landbouwmachinepark van de Peeters Group. De teams ontwikkelden in nauwe samenwerking een kunststof spatbord voor de Pitbull compact loader.

De kunststof spatborden vervangen de stalen spatborden, zijn een stuk lichter in gewicht en daardoor kostenefficiënt. Met behulp van aluminium mega-matrijzen hebben wij in korte tijd, een omvangrijke serie spatborden kunnen spuitgieten voor een aantrekkelijke prijs. Lees hier meer informatie over onze unieke werkwijze.

Pitbull compact loader

Dankzij een prettige samenwerking tussen de organisaties heeft de klant een paar mooie stappen kunnen zetten in haar ambitie om een vernieuwde versie van de Pitbull compact loader te realiseren.

Naast de logistieke voordelen, doordat Orange Plastics de spatborden in Nederland kon produceren, zijn er eveneens gewichtsbesparingen gerealiseerd. Dat komt nog eens bovenop de behaalde kostenbesparingen voor materiaal en assemblage. Hiermee heeft ons team bijgedragen aan een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig product dat in de agrarische markt zeer positief is ontvangen.

Diederik van Orange over dit project… ‘ Mooi project, mooi product die Pitbull compact loader! Het was een hele klus maar het is ons gelukt om de mega-matrijzen voor de kunststof spatborden in opdracht van de Peeters Group, vlot en scherp geprijsd neer te zetten dankzij onze inventieve werkwijze en Nederlandse matrijsmakerij.’

Meer informatie over het totaal aanbod in shovels kunt u vinden op de website van de Peeters Group.

Heeft u ook een goed idee dat u wilt realiseren? Klik hier om direct contact met ons op te nemen.