Retenser – een revolutie in de tennissport

Retenser – een revolutie in de tennissport

In de tennissport kunnen veel variabelen invloed hebben op het spel. Hoe fijn zou het zijn om als zowel beginnende als ervaren tennisspeler, meer controle over je spel te krijgen en daarmee een wedstrijd volledig naar je hand te zetten?

Hiervoor hebben wij samen met onze klant Elevating Sports en ontwerpbureau Dyntec een praktische oplossing ontwikkeld. De Retenser is een innovatief gepatenteerd mechanisme dat is gemaakt van de kunststoffen Polyamide (PA) en Polypropyleen (PP) en is goedgekeurd door de International Tennis Federation (ITF).

Het mechanisme is door verschillende tennissers getest en wordt zeer enthousiast ontvangen door topspelers als Robin Haase. Het is een gebruiksvriendelijk en innovatief product met een oranje randje, letterlijk en figuurlijk. Compleet naar Nederlands idee en ontwikkeld in Nederlands samenwerkingsverband. Het product heeft zelfs de prestigieuze Red Dot Design Award voor ‘Innovative Product’ in 2021 gekregen!

Het productieproces is geheel verzorgd door ons Nederlands spuitgietteam van Orange Plastics. Met name voor het produceren van de cilinders van de Retenser, die uiteindelijk aan de snaren van een tennisracket worden geregen, zijn behoorlijk nauwkeurige matrijzen nodig. Het gehele proces van idee tot product, is met dank aan alle teams, in zeer korte tijd gerealiseerd.

Retenser – een revolutie in de tennissport

Binnen vier weken is een volledige set van vijf multi-cavity productiematrijzen gemaakt. Deze set matrijzen bestaat onder andere uit vrij complexe matrijzen met schuiven en afstroopplaten. Verder is er gebruik gemaakt van hardstalen pennen voor een aantal kernen om een lange levensduur van de matrijzen te kunnen garanderen. In onze eigen ingerichte werkplaats hebben we personeel en ruimte gereserveerd om de eerste setjes in een mum van tijd geassembleerd te krijgen. Hierdoor heeft onze klant in het begin van 2021 haar producten nog ontvangen en konden ze beginnen met het distribueren naar de tennis speciaalzaken.

Klik hier om meer inzicht te krijgen in ons unieke productieproces.

De voordelen van de Retenser op een rij:
  • Geschikt voor elk tennisracket door het gebruik van flexibele en lichtgewicht materialen
  • Verkrijgbaar voor recreatieve- en gevorderde tennissers
  • Vermindert sportblessures en draagt bij aan het plezier en succes van een tennisspel dankzij een optimale snaarspanning die vanzelfsprekend voor iedere speler uniek is.

Meer informatie over het product kunt u vinden op de website de Retenser en lees ook het interview met Robin Haase in de Telegraaf.

Heeft u ook een goed idee dat u wilt realiseren? Klik hier om direct contact met ons op te nemen.