Eland Machines – pionier in lichtgewicht zodebemesters

Eland Machines – pionier in lichtgewicht zodebemesters

Eland Machines en Orange Plastics werken samen aan succesvolle mestseizoenen

Een oer-Hollands product dat klaar is voor de toekomst, innovatief en ook nog eens duurzaam. Dat is precies waar de vernieuwde zodebemesters van Eland Machines voor staan.

Orange Plastics heeft de ambitie om met haar jarenlange ervaring in de kunststofindustrie, naast het vinden van milieubesparende oplossingen ook duurzame zakenrelaties aan te trekken met wie zij interessante stappen kan zetten om te werken aan de wereld van morgen.

De zodebemesters van Eland Machines hebben een laag eigen gewicht en zijn onderhoudsarm. Hiermee beantwoordt de organisatie aan de marktbehoefte om landbouwmachines te ontwikkelen die naast een duurzaam karakter, tevens geschikt zijn om de kwetsbare gewassen intact te houden en daarmee een kwalitatieve consumptie te waarborgen.

Om een milieubewuste bijdrage te leveren aan de landbouwmachines, bedachten de technisch engineers van Orange Plastics in nauwe samenwerking met de oprichters van Eland, een set van kunststof onderdelen voor de pijpen van de lichtgewicht bemesters.

De onderdelen zijn gemaakt van Polyoxemethyleen (POM) en sluiten naadloos aan op de andere onderdelen van de machines. Een siliconen isolatie sleeve zorgt ervoor dat er geen mest door de pijp kan lekken. Orange Plastics ontwikkelt naast spuitgietmatrijzen ook siliconen compressie matrijzen.

Silairo windgedreven ventilator

Voor een uitgebreide toelichting op de machine is een interessante video gemaakt.

Wilt u meer informatie hebben over het totale productieproces van Orange Plastics? 
Op onze speciale pagina leest u uitgebreide details. Indien u liever persoonlijk spreekt met een van onze medewerkers, neem dan contact met ons op.