Hem-Col, de bloedbuizen van de toekomst

Hem-Col, de bloedbuizen van de toekomst

Orange Plastics produceert de Hem-Col, bloedbuizen van de toekomst

Geen enkel bedrijf kan bestaan zonder fitte medewerkers. Dat geldt voor uw bedrijf, en ook voor Orange Plastics. Daarom zijn wij er trots op om als spuitgieter een steentje bij te kunnen dragen aan de vooruitgang in de medische wereld.De ontwikkeling van kunststof medische producten komt met strenge eisen ten aanzien van kwaliteit en hygiëne. Doordat wij op dit vlak een hoge standaard hanteren, produceren wij diverse medische producten. In onderstaande video lichten we een extra bijzondere uit: De Hem-Col, bloedbuizen van de toekomst.

Wat is er revolutionair aan deze Hem-Col bloedbuis?

De nieuwe bloedbuis maakt bloedafname voor de patiënt aanzienlijk aangenamer. De ontwikkeling maakt het mogelijk dat de afname van enkele druppels bloed al voldoende is om 95% van alle bloedwaarden te bepalen.

Wat betekent dit nu?
De klassieke bloedafname met een holle naald in de elleboogplooi is verleden tijd. Door een klein prikje in de vingertop kunnen enkele druppels bloed worden opgevangen in de bloedbuis. Hierin bevindt zich Hem-Col vloeistof dat het bloed vijf dagen conserveert. Via de post kan het bloed worden opgestuurd naar het lab waar het direct kan worden geanalyseerd. Door de ontwikkeling van de Hem-Col bloedbuis kan bloed op een veilige, comfortabele en makkelijke manier worden afgenomen, verstuurd en geanalyseerd.

Samenwerken met een allround partner in kunststof spuitgieten

Lopos zocht een samenwerkende partner die kan meedenken.
Gezien de Covid-19 problematiek was een korte doorlooptijd een tweede vereiste. Lopos vond in Orange Plastics een betrouwbare business partner, met jarenlange ervaring in het maken van 3D-ontwerpen en een uitgebreide kennis van matrijzenbouw en kunststof spuitgieten. Dit alles volgens een hoogwaardig productieproces op basis van de laatste technieken. Ondanks alle coronabeperkingen waren beide partijen in staat om samen in vier dagen tijd de behuizing van de SafeDistance Wearable te realiseren. 

Klik hier voor een uitgebreide toelichting op het totaalproces van Orange Plastics.

Lopos is een spin-off van imec, ID lab en de UGent

“Met Covid-19 bleek onze technologie ook geschikt ter ondersteuning van social distancing in bedrijven, openbare instellingen, winkels enzovoort”, zegt Jen Rossey, CEO van Lopos. Zijn bedrijf heeft op korte termijn een ‘SafeDistance Wearable’ ontworpen die je een alarm geeft als je te dicht bij anderen komt. 

Klik hier voor meer informatie over Lopos.