Floating Solar

Floating Solar drijvende zonnepanelen in waterbassins

Nederland heeft als doelstelling om in 2023 16% van alle gebruikte energie in Nederland duurzame energie te laten zijn. Orange Plastics heeft de ambitie om hierin bij te dragen en steeds meer projecten op te pakken waarin hierin bijgedragen wordt.

Floating Solar drijvende zonnepanelenJe hebt ze wellicht al wel eens zien liggen, drijvende zonnepanelen in waterbassins. Floating Solar ontwikkelt zonnepaneel-eilanden die, door middel van lieren, meedraaien met de zon. Door Optimal Solar Tracking drijft het zonnepaneel-eiland constant mee met de zon voor de meeste energieopbrengst.

Orange Plastics hielp mee door de matrijzen, voor onderdelen van het frame waar de zonnepanelen op rusten, te vervaardigen en voorziet uiteraard ook in de productie ervan. Ook de afsluitdoppen voor de drijvers heeft Orange Plastics gemaakt. De frame onderdelen zijn onder andere gemaakt door KIWA-gecertificeerd materiaal waardoor de eilanden ook in grondwaterbassins kunnen liggen.

Productieband bracketsInmiddels liggen er nu eilanden door heel Nederland verspreid en de verwachting is dat in 2021 er nog meer locaties bij komen. Zo helpt Orange Plastics mee aan een duurzame toekomst!

Floating SolarZelf een kunststof product laten vervaardigen?