SafeDistance Wearable

SafeDistance Wearable

Orange Plastics realiseert in 6 dagen behuizing voor SafeDistance Wearable

Opeens leven we in de “anderhalve meter maatschappij”, maar hoe zorgen we ervoor dat we niet per ongeluk toch te dicht bij elkaar komen?Het bedrijf Lopos heeft hier een unieke oplossing voor ontwikkeld; de Lopos SafeDistance Wearable. De SafeDistance Wearable is dankzij zijn kleine, lichtgewicht omvang makkelijk te dragen en meet real-time, de tussenruimte tot andere personen. Zo kan voldoende afstand worden gehouden.

Zet de SafeDistance Wearable aan, hang deze om je nek en je bent klaar om iedereen op gepaste afstand te houden.
Zodra de vooraf geconfigureerde diameter van anderhalve meter niet wordt gerespecteerd, geeft de wearable een geluid- en trilsignaal en gaat er een optioneel led lichtje branden om je te verwittigen dat er meer afstand nodig is. De ultrawidebandtechnologie (UWB)  zorgt voor nauwkeurige metingen, zonder locatie- of persoonsgegevens bij te houden.

De SafeDistance is accuraat

De toegepaste ultrawidebandtechnologie (UWB) zorgt ervoor dat SafeDistance afstanden accurater en sneller meet dan bijvoorbeeld een Bluetooth uitvoering. Bij Bluetooth bedraagt de foutmarge 2 tot 5 meter, bij UWB is dat maximaal 15 cm.

safedistance

Samenwerken met een allround partner in kunststof spuitgieten

Lopos zocht een samenwerkende partner die kan meedenken.
Gezien de Covid-19 problematiek was een korte doorlooptijd een tweede vereiste. Lopos vond in Orange Plastics een betrouwbare business partner, met jarenlange ervaring in het maken van 3D-ontwerpen en een uitgebreide kennis van matrijzenbouw en kunststof spuitgieten. Dit alles volgens een hoogwaardig productieproces op basis van de laatste technieken. Ondanks alle coronabeperkingen waren beide partijen in staat om samen in vier dagen tijd de behuizing van de SafeDistance Wearable te realiseren. Klik hier voor een uitgebreide toelichting op het totaalproces van Orange Plastics.

Lopos is een spin-off van imec, ID lab en de UGent

“Met Covid-19 bleek onze technologie ook geschikt ter ondersteuning van social distancing in bedrijven, openbare instellingen, winkels enzovoort”, zegt Jen Rossey, CEO van Lopos. Zijn bedrijf heeft op korte termijn een ‘SafeDistance Wearable’ ontworpen die je een alarm geeft als je te dicht bij anderen komt. Klik hier voor meer informatie over Lopos.